25 January 2010

Kali Pertama

Bab 1

Aku nk kongsikan satu cerita, sempena 2010 nie kan. Cerita nie genap 10tahun. Cerita nie adalah journey kehidupan aku. Kisah nie pasal kali pertama aku naik belon kata org swk ataupun lebih tepat kapal terbang, dan ianya jugak kali pertama aku keluar dari Miri negeri yg ku cintai. Masa tuh tahun 2001 sekitar bulan june kalo x silap.

Ketika itu aku baru sahaja berusia 18thn sungguh muda, masih hijau. Masih lurus bendul sungguh. Aku naik belon utk ke semenanjung, utk menimba ilmu di NCT dimana kolej itu x payah kamu tahu. Hanya kami yg penah belajar situ tahu kemanisan nya..ehehe Aku yang kali pertama naik belon agak jakun oke plus sgt2 gelabah dan nebes x yah cakap arr!! Lagi2 pegi sorg2 plak tuh. Mak aku x dapat teman aku ketika itu. Kami x bape mampu nk pegi bedua. Lagipun ketika itu tiket kelas ekonomi dh penuh tinggal yg kelas pertama dn aku terpaksa naik kelas pertama tp syok..ehehe

Jadi terbang lah aku diAwan Biru, ohhh ketika nk buka tali pingang tuh aku bley x tau nk bukak mcm mana, dengan muka yg malu-malu aku terpaksa tanya org seblah..hahaha Dan ketika itu flight tuh transit di 2 tempat pertama di kuching kemudian di singapore. Ketika di singapore itu..aku perasan pramugari memandang aku dengan sinis sekali. Aku tau la rupeku x mcm org kaya. Bley plak duduk kat first class kan. ceh hampeh tul

Sampai jer kt KLIA giler terpegun. Besar giler weii..sampai nk pegi mana2 pn aku takut. Takut sesat babe!! giler ko kalo aku sesat kt situ. Aku sampai t/hari, flight aku ke ipoh pukul 6petang lama dowh kena tunggu. (Dulu Ipoh ada Airport lagi) So melepak la aku kt kerusi sambil tgk tv. Masa tuh aku perasan sorg budak perempuan pun tgh menunggu mcm aku gak. Aku dengan ringan mulut pn tanya. Kebetulan dia pn pegi ke tempat yg sama mcm aku..fuhhh nasib baik ade geng. Budak tuh dari sabah dn sgt pendiam.

Dipendekan cerita sampai ja di Ipoh kami naik teksi..takan nk naik Bas kot. Lagi x reti boleh sesat aku kang. RM70 Ipoh ke Taiping boleh?? kena tipu kan..Tapi better dari aku sesat kat mana2 kan. Sampai ja kt sana hari dh gelap. Tempat daftar dh tutup kami tido terus kt Dorm 60. Kawan pertama yg aku jumpa lyn dengan affa, kami berborak mcm dah lama kenal. Ketika tuh rambut aku pendek pastuh dye kuning belang2 mcm btg penyapu..muahaha budget style giler arr tuh.
giler stlye kan..hahaha
2002 NCT dinner
(gelak guling2 tgk gambar nie)


Masa tuh semua nyer best. Sayang gambar x der byk..Nick aku ingat lagi first time jumpa ko. Ko jemput kitaorg makan rendang..hahaha siap suh pangey nani. Bape jam kemudian tukar terus Nick..muahahaha Dan disinilah bermula kehidupan aku yg sbenarnya :D
gambar masa konvo 2004dinner masa konvo@vistana hotel, penang


bersambung kalo rajin..haha

4 comments:

AiYa said...

kah kah. macam sial./ salah kan budak2 sekolah aku dulu. diorang yg start panggil nick. giler ko. tetiba aku lupa nama aku nani.

rendang? ahahhah mak aku sentiasa pastikan anak dia cukup makan. :p

5577 said...

lizaa.. membawa kembali kenangan lampau.. tetibe rs rindu taiping.. hehe.. :)

cepat je kan.. ms berlalu..

orked said...

aiya: eh ko bawak rendang ke serunding ek..aku pn dh luper dh cm pelik arr aku time tuh..sbb x penah mkn..hahaha

farah: tue kan cepat jer dh 10thn berlalu

JaSmIn said...

lawak citer ko dlm flight tu hahaha
best2..smpai pic kawin aku bley bertempek kt page ko nih.. ;) rindu mase2 kt nct kan,...