09 July 2009

Di Tag-Tag oleh Farah

gambar kitaorg masa couple mmg semua nya mgarut :p

Tempat pertemuan anda dan suami utk pertama kalinya
Mana ek, Gudang aka Studio Hamir Soib rasenya..tak pun kt
Gallery masa Exhibition (masa tuh tak penah bercakap pun..main lalu2 jer..ehehe

kalo tpt first date, kat kedai western food kat kampung baru

Pandangan peribadi anda terhadap sikap atau ciri2 pada dirinya ketika mula2 berkenalan…
hmm..kuat nyer mkn..ahahaha, first date siap bawak wina, pastuh dia order 2 pinggan chicken chop ok..mmg x cover langsung..lalalala~

Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin?
tak sampai setahun pun kenal, awal taun couple hujung taun dah bertunang, tgh taun depan nya kawen terus, itu ler jodoh nama nya..

Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang?
setahun, 2 minggu, 5 hari, 2 malam & 30 saat, ok yg belakang tuh mgarut yer :p

Kejutan yg pernah dia buat pada anda …
bagi bunga rose masa nk lamar kita..ehehe kat parking lot di rumah bujang kita Antah Tower..wina sangat2 jeles tgk kita dapat munga masa tuh :D

Perancangan anda dan dia dlm rumahtangga …
jaminan masa depan yg selesa utk kami sekeluarga, skrng dan di masa akan dtg

Bagaimana dia melayani karenah anak2 ?
sangat2 syg kan Humaira ok, dan sangat2 rajin beli brg utk Humaira, tak kesah la brg ape, ada jer brg dia beli

Hubungan suami anda dengan keluarga sebelah anda…
baik skali..terutamanya si Mc Laren Ludan


TAG:
~Tiada

5 comments:

Adore Clothings said...

HAHA MEMANG LA DARI DULU AKU KENAL POOI DIA NI MEMANG SUKA MENGARUT TAPI DIA NI ROMANTIK GAK.SEB PENAH DULU AKU TIDO STUDIO KAT SCHOOL DGN POOI, DIA DOK CERITA PASAL AWEQ JE HAHA..JIWANG GILE POOI

DAN LAGI KELAKAR PERNAH AKU KENA TAHAN DENGAN POOI OLEH ABANG POLIS DALAM SATU ROADBLOCK KAT GLENMARIE. MASA TU POOI PAKAI MOTOR GAMMA WARNA MERAH. ADAKE PATUT POLIS TU TANYA AKU DARJAH BRAPE...DAN POOI JADI BAPAK AKU LE TIME TU...HAHA

azlia erwina said...

OWKEY HUNNY BUN, ME NK ADD UP JUGAK! AS UR BFF, HERE'S THE CATCH! CUTE ROMANTIC STORY, THE STORY BEGINS...

... when me used to hangout kat gudang, where Liza slalu follow! admiring hamir's painting, i guess! wahahaha! (Tunjuk ajarku Sifu) mmg liza pooi ni tak pernah bercakap, me n pooi lagilah... senyum n bagi salam aje e'time jumpa... cos abg aji ni baik sgt! even kalau we teman their team install backdrop kat IB pun, liza n pooi tak pernah bercakap! :)

...and one nite, In which, dat nite (liza x ikut), me went out with Pooi to Pizza Hut Dmnsara near Gudang, cos Hamir suka makan Pizza, n he's buyin dat nite,.. so while waiting at d pizza, pooi been asking bout my girlfwen liza n telling me bout himself, how he changed after Mekah! hmm, a real nice guy in my thoughts... :) n also a hunch for me lah kan...? mcm suka je kt kawan i ni? ahahaha! :) n then, few days later, when me went meeting kat HOM til late nite ngn bayu, minta liza teman juga, hehe.. normal lah i! i was so surprised cos liza could chat alone lama with pooi in the next room while siapkan installations, til late hours without ugut i nak balik awal!! anyways after meeting, we all straight pi dinner ngn Hamir, who called, just coming bck for a weekend break being d residency artist at Malihom at dat time, x sempat i hint kat dia masa tu! cos so tired, n was looking at his new works! but i hint liza thenafter, cos 'I got a feeling!' (black eyed peas)... n a weeks later, went dinner 2gether with hamir again, n then dat nite me n hamir agreed wanna hooked them two up! liza, sipu2 malu je... i guess hamir kacau2 at Gudang, n me as her cute beautiful best fren, support her in many ways! all the first date, flowers, chocolates, and paling wa tak tahan.. painting! aduh, beshnya kau liza, bila teringat balik kan?

Tapi, Allah Maha Esa, jodoh yg suci sampai for them both, skejap aje, Pooi berjaya buka pintu hati liza, mengorak langkah, cepat betul! i shared that happy moments for liza, with someone close to me, whom i cared masa tu... he knows how jealous and happy I am! esp bab painting! he considering giving me a printed cover album je! siut! those sweet moments, oh well before i know the hardest truth ever lah kan? :) ahahaha!

anyways, back to liza, finally, the wind swift beautifully for liza, n they got married, n now living happily ever after, pooi sweet sgt dgn liza, dgn auntie and my adik cayang sgt kat i... ahahha ludan yg comel... slalu kena makan keropok dgn dia, n main totoy dgn dia. me happy sgt for them both now, cos dapat cute baby humaira! mmg comel my anak angkat ni that i will adore forever, until my sista leen pulak dapat anak dgn abg norman lah, i tgh menunggu ni, now i kena bahagi-bahagi lah my love then! :)

aite, liza just wanna say i love u!
ok, gotta get back to my design!
salam. muaxxx!

5577 said...

:) congrats again liza..
mmg jodoh namanye kan?

bile jumpe kite nye soulmate n jodoh, mmg dpt rs he's the one kan.. i've never believe in real love before, until jumpe one.. sblum ngan one, asyik bertukar je, couple n fling2..

syok gak mcmmana mula2 start couple kan.. hehe.. wah pjg sungguh comment wina.. wink wink..

i'm glad things when on great for you.. so happy for u dear.. may u guys be happy always..

love love..

azlia erwina said...

ahahahaha sist fara. :) saje je pecah lobang percintaan lisapooi, bwk dia reminiscing balik bibit pertama percintaan dia ni..

warghh... me pun wanna have a happy sweet true love like both of you lah... n nak baby! hahaha :)

doa for me owtey? muaxx

5577 said...

wina,
hehe.. mesti liza hati bunga2 bc blk babak permulaan cinta dia.. :)

insyaAllah u will dear.. kitorg doakan k.. amin! :D

hugs..

p/s: do feel free to drop my blog too.. :)