11 January 2006


Saat bermulanya sebuah kehidupn..

bertapa gambar ini mengimbau kembali saat mula2 gwe dtg belajar di kolej teknologi mulia..saat mula nya baru nk kenal dunia luar..baru nk kenal apa erti kehidupan..erti sebuah persahabtan..semua nya bermula disitu..tgk muke gwe kt gambar tuh..muker mcm budak2 giler..tk ingat umo gwe baper kt situ..atr 18 atau 19 thn..muker yg masih tk tau ape2..masih tk tau lagi bertapa perit nya idup..masih tk tau bertapa terseksa nya putus cinta..dan bersih dari segala kejahatn..wakaka

masih ingat lagi gwe..masa mula2 dtg ker semenanjung (gwe dtg sorg2 tau naik belon..giler adventure)..masa tue gwe tersgt lah pelat(skrng pn pelat lagi..maklumlah lidah pendek..wakaka)..lagi gwe nie mana penah kuar dari sarawak..jadi teramat lah pekat gwe nya dialek..haha budak2 nie suker mgejek cara p'ckpn gwe..abestos sungguh !!bertapa seronok nya masa tue..walaupn berbula gak kdg2 hehe..mandi kt air terjun sampai gatal2 bdn(nie dh jadi rutin tiap kali ujung minggu bdk kolej kitaorg..mana ada tpt lain nk lepak kt Taiping tuh)..kalo korg nk tau si nick aka hasnani tuh..giler ganas masa kt kolej..suke jerit2 kt org (mcm sarjen lak aku tgk)..gwe nie dh lah sensetif bangat..manja lah katakn (tk lh manja sgt ;p)..dah la kuat merajuk buruk benor perangai..haha budak2 lah katakn..tp skrng dh x der lh..skrng nie gwe hati kering..yer ke?? wakaka

tp sampai skrng gwe still kwn ngan si hasnani..x nk pangey ko nick..hasnani kn lebih ayu gitu..wakaka tp skrng si hasnani nie dh byk berubah(lebih jiwang n sensetif gitu..kalo tk caya tgk lh blog dia..wakaka)..byk tul kenangan masa kt kolej dulu..walaupn dlm masa 2thn 1/2 jer..mcm2 ragam/perangai yg penah aku tgk..dan dah byk kwn yg aku kenal hati budi diaorg.."nobody is perfect" tapi dlm khidupn kita mesti ade usaha utk kekalkn..tk kira dlm persahabatn ataupm dlm menaikn taraf diri sendiri(setiap org patut ada keinginan utk memajukn diri)..dlm persahabtn moto gwe mudah saja..jika kamu mhargai saya..saya akan mhargai kamu seluruh jiwa raga ku..tp jgn sesekali kamu mengeji aku..kerana aku akan mbenci kamu seumur idupku!! bukan senang utk mdpt kwn jadi hargai lah setiap rakan kamu..kerana mereka mpunyai keistimewaan masing2..terima lh mrk seadanya

tk semestinya kawan kamu itu mesti mpunyai semua persaman dgn kamu..kalo kamu sorng yg pendiam takan kamu tk boleh bkwn dgn org yg byk ckp..dlm psahabtn tiada batasan dn peraturannya..gwe mpunyai byk jenis kwn..contohny kalo dgn nick gwe byk tau pasal underground music..kalo ngan wina byk la gwe tau pasal movie atau music dia nie mmg freak out to entertainment..maklumlah cita2 pun nk jadi penyanyi n jumpa kekasih hati LAH VE..ape2 pun wina aku nk 10%..wakakaka kalo ngan syamah lak..byk kena ceramah dgn dia nie..maklumlah dia nie matured giler dari aku..walahal dia lebih muda dari aku..aku lahir bulan januari dia lahir bulan september..lagi dia nie mmg terer bab2 masak memasak nie..hehe

kesimpulannya aku sayang semua kwn2 aku..tima kasih kerna sudi bersama gwe ketika susah dn senang..n good luck to all my friends no matter what u do!!hope we have a great future..the end

p/s: sori nick gwe curik gambar nie dari blog ko..wakaka

3 comments:

aiya said...

sedey siot!! apsal ko ske buat entri sedey nih.. nk kena geget ke? isk sik.. aku minta maaf sbb slalu berangan jdik sarjan.. nk buek camno.. omak den xbori jdi army.. koje org jantan katonyo.. isk isk

Dhani said...

jika kamu mhargai saya..saya akan mhargai kamu seluruh jiwa raga ku <-- liza


percayalah saya akan menghargai kamu seluruh jiwa ragaku <--- dhani. :D.huhu

Dhani said...

emo giler gambar aweks baju kunin tu. cute! ;)